Carnaval 2015: Jeugdprins Jori en Jeugdprinses Pascalle!!

Geplaatst door op 2 januari 2015
Het jeugdprinsenpaar van Budel 2015!

Het jeugdprinsenpaar van Budel 2015!

FF Veurstellen……

Bokken en Geiten, mogen wij jullie voorstellen aan: Jeugdprins Jori Horst en Jeugdprinses Pascalle Kums, beiden gek van de jeugdclub en natuurlijk gek van Carnaval!! Samen vormen zij het splinternieuwe Jeugdprinsenpaar van Budel! Ook dit jaar is het ‘Jeugdclubs Budel’ weer gelukt een spetterend paar voor onze jonge carnavalsvierders naar voren te dragen.

Jori Horst woont al zijn hele leven in ons Bokkenrijk, samen met zijn vader Martin, moeder Saskia en zussen Neeltje en Annelie maakt hij er een gezellige bende van in de Burgemeester van Ginnikenstraat. Naar school moet hij ook nog geregeld waar meester Marcel en juffrouw Beppie van ‘De Boogurt’ hem dit jaar gaan opleiden tot een echte brugklasser.

Wanneer je naar Jori op zoek bent is het verstandig om eerst even al zijn hobby’s en vrienden af te lopen voordat je het thuis gaat proberen. Zo kan je hem treffen in de blokhut ‘Op de Berg’ of bij het vendelen en accordeon spelen in ‘De Vaandrig’.

En zoals ze altijd zeggen, het carnavallen is hem met de paplepel ingegoten. Als zoon van Martin was hij al van kleins af aan betrokken bij de Zittingen. Het is dan ook niet raar dat Jori al meerdere malen als Suisse de artiesten naar het grote podium van de KinderBonteMiddag heeft begeleid. Vorig jaar koos hij er voor om met de Jeugdraad van 11 in de bak op het podium te gaan zitten. Goed bevallen blijkbaar, want zeker dit jaar mag hij op eerste rij hiervan genieten. Ook heeft hij als kind al een aantal keer met de Jeugdoptocht meegelopen.

Ja, deze Jeugdprins heeft het carnavalsgevoel al behoorlijk in de vingers!

Jeugdprinses Pascalle is de spontane dochter van Remon en Nicole Kums en samen met zusje Laure wonen zij aan de Gastelseweg in ons eigen Bokkenrijk. Als het Jeugdprinsenpaar door het vele gerak en gesjouw een keertje lekker een doordeweeks ochtendje wil uitslapen, dan zal ons Prinsesje dit even met meester Martijn van ‘De Schatkist’ moeten overleggen. Pascalle zal meester Martijn wel eens laten zien wat carnavallen is.

Net als Jori is ook Pascalle muzikaal, zij speelt graag gitaar en naast het gitaar spelen houdt ze ook erg van dansen. Avond- en weekendactiviteiten bij de jeugdclub zijn ook vaste prik in de agenda van dit bezig bijtje.

Pascalle zouden jullie kunnen kennen van de KinderBonteMiddag waar ze met haar dansgroep schitterende optredens heeft verzorgd. Verder heeft ze met de carnaval al een aantal jaren met de familie in de optocht in Zurrik meegedaan.

Dus ook ons Jeugdprinsesje weet maar al te goed wat carnavalvieren inhoudt en was dan ook dolenthousiast toen we begin november bij haar aan de deur stonden om haar te vragen voor deze eer.

Maar de komende weken zet ons Jeugdprinsenpaar dus even de schoolwerkzaamheden en hobby’s op een laag pitje, want carnaval vieren staat op nummer 1! Hiervoor hebben ze prachtige nieuwe prinsenpakken gekregen van De Buulder Buk, zodat ze weer op en top voor de dag kunnen komen.

En dit gaan ze natuurlijk niet alleen doen maar samen met hun eigen Jeugdraad van 12. Samen zullen Jeugdprins Jori en Jeugdprinses Pascalle Carnaval 2015 tot een groot feest maken onder hunne leus:

Mej prins Jori en prinses Pascalle, goan willie dit joar weer lekker knalluh!

Reageren is niet mogelijk.