Ook geen nieuw Jeugdprinsenpaar in Buul?

Geplaatst door op 2 december 2020

Het is en blijft altijd een spannende periode. Zo rond de tijd dat Sinterklaas in het land is samen met zijn Pieten vindt er in het diepste geheim de voorbereiding plaats voor een nieuw Jeugdprinsenpaar van Budel. Zeker voor de jongens en meisjes van de jeugdclubs Budel die in groep 8 zitten zijn het spannende tijden. Worden ze bezocht door iemand van de leiding van de jeugdclubs met die ene grote en speciale vraag: “Wil jij Jeugdprins(es) zijn van Buul?” De vraag zal dit jaar niet gesteld worden. Nu er zo weinig mogelijkheden zijn om van carnaval ook echt dat feestje te maken wat het zou moeten zijn. Een feest dat kan beginnen met een knallende bekendmaking waar ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s bij kunnen zijn. Een kennismaking met die grotere collega prins, prinses of Prinsenpaar waar je dan tot en met de carnavalsdagen allerlei te gekke activiteiten mee mag beleven. Een receptie waar je op het einde van de avond niet meer weet hoe je hand nog vast zit aan je arm en de rest van je lijf en je thuis bijna niet meer kunt kijken over de grote stapel met feestelijke kadootjes, snoepzakken, ballonnen en confetti. Geen feestjes die duren tot tijden die je normaal gesproken alleen maar met oud en nieuw zelf op de klok kunt zien. Geen rondrit door het dorp boven op de jeugdprinsenwagen samen met de jongens en meisjes van de raad van twaalf. Geen slotrondje op dinsdag op de Grote prinsenwagen bij de Grote Optocht en dan in de avond de Bok in de fik steken. Als dat allemaal niet kan, dan is er ook maar weinig aan om Jeugdprins of Jeugdprinses te zijn. Dan is er eigenlijk helemaal niks aan! Daarom blijven Jeugdprins Kes en Jeugdprinses Mara voorlopig nog een tijdje langer op de scepters passen. Mochten er door versoepelingen in de maatregelen en gunstige ontwikkelingen rondom het coronavirus toch alsnog beperkte activiteiten mogelijk zijn, dan zal dat via de regionale media worden gedeeld. En wie weet komt er dan toch nog voorzichtig bij twee kinderen die ene speciale vraag.

Informatie over c.v. Buulder Buk www.buulderbuk.nl. Natuurlijk ook op Multimedia zoals Facebook of Instagram en Youtube.

Reageren is niet mogelijk.